Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Προς ιστορική αποκάλυψη: Βρέθηκαν τα κρησφύγετα των ναζί στην Αργεντινή;

Ανάμεσα σε ερείπια στην «καρδιά» της ζούγκλας της Αργεντινής ίσως κρύβεται η απάντηση σε μία από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίες και ένα από τα καλύτερα «κρυμμένα μυστικά» των τελευταίων δεκαετιών μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα διαβόητα κρησφύγετα των ναζί μετά την ήττα τους και το ασύλληπτο αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας...
Image source: Clarin
Εκπληκτοι, αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Αϊρες βρήκαν στο Πάρκο Τεγιού Κουάρε, στη Βόρεια Αργεντινή, κοντά στην Παραγουάη. πέντε γερμανικά νομίσματα με ημερομηνίες από το 1938 έως το 1941, ένα κομμάτι από πορσελάνινο πιάτο με την υπογραφή made in Germany και διάφορα ναζιστικά σύμβολα, περιλαμβανομένης μίας σβάστικας, σε θεωρούμενα ως «ύποπτα» ερειπωμένα κτίρια.
A picture of one of the three buildings provided by the Centre for Urban Archaeology of the University of Buenos Aires
Ισχύει πράγματι η θεωρία ότι οι ναζί είχαν δημιουργήσει ένα «ασφαλές καταφύγιο» στη Λατινική Αμερική για να... περισώσουν ότι μπορούσε να απομείνει από το Τρότο Ράιχ στην περίπτωση που τα δόλια σχέδιά τους κατέληγαν σε καταστροφή, όπως και έγινε;
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της έρευνας Ντάνιελ Σαβελζόν στον Guardian, «στα μισά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι ναζί είχαν ένα μυστικό σχέδιο, το οποίο προέβλεπε την κατασκευή καταφυγίων για τους ηγέτες του Τρίτου Ράιχ, σε περίπτωση ήττας. Επρόκειτο για απρόσιτες τοποθεσίες, μέσα σε ερήμους, σε βουνά, σε λόφους ή στη μέση της ζούγκλας, όπως στην Αργεντινή».
A picture of one of the coins found by the archaeologists
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χιλιάδες ναζί, μαζί με Κροάτες και Ιταλούς φασίστες κατέφθασαν στην Αργεντινή με τις ευλογίες του προέδρου Χουάν Περόν, του ηγέτη της χώρας την περίοδο 1946 - 1955, αλλά και ένα διάστημα της δκαετίας του ΄70.
Image source: Clarin
Είναι γεγονός ότι δεκαετίες τώρα υπάρχει έντονη φημολογία και παραφιλολογία για το θέμα, με ορισμένους να κάνουν λόγο ακόμη και για «απόβαση» του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ στη χώρα προκειμένου να ξεφύγει από τον εξευτελισμό του μετά τη νίκη των Συμμάχων. Σε κάθε περίπτωση πολλοί θεωρούν ότι στη χώρα κατέφυγαν πολλοί ναζί για να «σωθούν» κουβαλώντας μαζί τους απίστευτες ποσότητες χρυσού ως «λάφυρα» του πολέμου.
Picture of a wall of one of the buildings examined by the archaeologists
Αυτό που μένει πλέον να αποδειχθεί είναι όντως αν βρισκόμαστε μπροστά σε μία θεαματική αποκάλυψη. Γιατί κανείς πλέον δεν αμφισβητεί το ρόλο του Περόν στην όλη ιστορία, αλλά και ότι η Αργεντινή υπήρξε όντως ένας «παράδεισος» για τους «έκπτωτους» αιμοβόρους ναζί.
A picture released on 7 June, 1960 shows the house where Adolf Eichmann lived in a suburb of Buenos Aires before he was captured in a street by a team of Mossad and Shin Bet agents on 11 May, 1960.
Οπως ο θεωρούμενος «αρχιτέκτονας» του Ολοκαυτώματος Αδόλφος Αϊχμαν, ο οποίος αφού δραπέτευσε στην Αργεντινή έζησε για δεκαετίες στο Μπουένος Αϊρες, μέχρι την σύλληψή του το 1960 και εν τέλει την εκτέλεσή του για τα απάνθρωπα εγκλήματά του στο Ισραήλ...
photo: