Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Κόκκινα κρεμμύδια για την μείωση της κακής χοληστερίνης και την υγεία της καρδιάς

το γνωστό μας κόκκινο κρεμμύδι μπορεί να συμβάλει στην μείωση της κακής χοληστερίνης και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων ισχυρίζονται οι ερευνητές...
έχουν ανακαλύψει μας λένε ότι
τα λαχανικά -γενικώς- της περιοχής της Μεσογείου βοηθούν στην μείωση -έως και στην αφαίρεση- της κακής χοληστερίνης η οποία
είναι υπεύθυνη για πολλά εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια ενώ
ταυτόχρονα διατηρούν την καλή χοληστερίνη του οργανισμού η οποία τον προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις... 
ο καθηγητής του κινέζικου Πανεπιστημίου στο Χονγκ-Κονγκ,Yu Chen Zhen είναι ο επικεφαλής της τελευταίας έρευνας που διεξάγεται για να
διαπιστωθεί η αλληλεπίδραση της κατανάλωσης των κόκκινων κρεμμυδιών με
τα ανθρώπινα γονίδια και τις πρωτεΐνες που εμπλέκονται στον μεταβολισμό της χοληστερίνης μέσα στον οργανισμό...
έτσι και αλλιώς είναι γνωστά εδώ και αιώνες τα οφέλη που προσφέρουν τα κρεμμύδια στον οργανισμό μας...
έχουν από πολύ παλιά συνδεθεί με  τα οφέλη που προσφέρουν
στην πρόληψη του καρκίνου...
στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων
μέχρι και
στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος και του βήχα...
ας θυμηθούμε τα κρεμμυδόζουμα και τα σιρόπια από κρεμμύδια των γιαγιάδων μας τους χειμερινούς μήνες όσοι μεγαλώσαμε σε επαρχιακές και αγροτικές περιοχές...
οι ερευνητές λοιπόν του κινέζικου πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι
μετά από οκτώ εβδομάδες η κακή χοληστερίνη (ή χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες γνωστή και ως LDL) των χάμστερ τα οποία
είχαν εκτεθεί σε μια διατροφή υψηλού κινδύνου παίρνοντας όμως παράλληλα κοπανισμένα (λιωμένα) κόκκινα κρεμμύδια είχε μειωθεί κατά 20% ενώ
τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (ή υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες -HDL)-παρέμειναν σταθερά
και
ο καθηγητής Yu Chen Zlen λέει:
"είναι η πρώτη φορά που γίνεται μελέτη τέτοιου είδους,
να προσπαθήσουμε δηλαδή να αποσαφηνίσουμε και να διερευνήσουμε την αλληλεπίδραση των κόκκινων κρεμμυδιών με τις βιολογικές λειτουργίες...
τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι
η τακτική κατανάλωση κόκκινων κρεμμυδιών είναι αποτελεσματική στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων με το να μειώνουν την κακή χοληστερίνη του οργανισμού"
εν κατακλείδι φίλοι μου
ας μην περιμένουμε πάντα κάποιες έρευνες ή μελέτες για να μας διαφωτίσουν για κάποιες προτάσεις σωστής διατροφής που είναι γνωστές εδώ και πολλά-πολλά χρόνια και
μην ξεχνάμε τον Iπποκράττη: 

"Αν οι άνθρωποι ζούσαν σωστά και τρέφονταν σωστά, η ιατρική δεν θα υπήρχε και δεν θα υπήρχε για τον εξής απλό λόγο:δεν θα υπήρχαν αρρώστιες"
έλεγε...