Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Κλειστές οι εφορίες της Αττικής την Πέμπτη από τις 11:30

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Κλειστές από τις 11.30 θα είναι την Πέμπτη οι εφορίες στην Αττική, λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων.
Παράλληλα, οι εφοριακοί θα αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12 το μεσημέρι.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για την παναττική στάση εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων, ο κλάδος των εφοριακών αγωνίζεται για τη μισθολογική αποκατάσταση των νέων εφοριακών.
«Οι εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακούς τίτλους, που ελέγχουν τη λίστα Λαγκάρντ, τις λίστες των εμβασμάτων, τις off shore εταιρίες, τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας κλπ, αμείβονται με 850 ευρώ το μήνα», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι Με αυτά τα χρήματα καλούνται να καλύψουν τα έξοδα της καθημερινής τους επιμόρφωσης, τα έξοδα μετακίνησης τους για υπηρεσιακούς λόγους και με ότι τους περισσέψει να διασφαλίσουν την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο των εργαζομένων, είναι προφανές ότι με αυτές τις εξευτελιστικές αμοιβές, ο «πόλεμος» κατά της φοροδιαφυγής είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να χαθεί.

Ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον ευσυνείδητο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και να υλοποιήσει «επιτέλους τις προεκλογικές της δεσμεύσεις».