Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης μας κατέστρεψε, ο Τσακαλώτος είναι ανίκανος και φταίει ο Τσίπρας

το είδα στο http://archaeopteryxgr.blogspot.gr
δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλίου 2015

Ο λόγος που, νομίζω, είναι θυμωμένοι οι λεγόμενοι "δεξιοί" σήμερα, με τον "αριστερό" Τσίπρα, είναι ότι περιμένουν από τον Τσίπρα να βγάλει κάστανα από την φωτιά που οι "μη αριστεροί"  δεν μπόρεσαν, δεν τόλμησαν, ή δεν σκέφτηκαν να βγάλουν από... από πότε?  Βάλτε και λίγο γεωπολιτικό, και λίγο άγχος για το αύριο, και λίγο τηλεόραση, και λίγο 5 χρόνια ζόρια, και να τον ο Νέος Διχασμός. 

Κατ΄ αρχάς φταίνε οι Αμερικάνοι.
Οι Αμερικάνοι φταίνε που κέρδισαν το Β' ΠΠ και που πήραν το μέρος των Άγγλων στον εμφύλιο, και μετά τα έβαλαν με τους φίλους μας τους Ρώσους. Αυτό πρέπει να το πω, γιατί μία συνέπεια αυτού του καυγά ήταν η Χούντα, και μια άλλη συνέπεια ήταν το πετρελαϊκό εμπάργκο που έριξε την Χούντα, και όλη η θολούρα περί την Κύπρο. Ο "εθνάρχης" μας, που φιλοξενήθηκε στην Γαλλία, γύρισε για να συνεχίσει εκεί που ήταν το 1960, και όλα ήταν περίπου σταθερά μέχρι που ήρθε ο Αντρέας. Μετά από 150 χρόνια ίσως μάθουμε τι ήταν ο Αντρέας, αλλά, για την ώρα, ο Αντρέας και κάτι τύποι "ΠΑΚ" που παρίσταναν τους επαναστάτες στην Γερμανία έφτιαξαν μία καινούργια μεσαία τάξη με δανεικά και λιγάκι με κλεμμένα.    Ο Αντρέας ήταν κλασσικό παράδειγμα πώς ο νέο-σοσιαλισμός, α-λα-γκρεκ, οδηγεί στην νέο-φεουδαρχία, και έθεσε σε γερά θεμέλια, το σημερινό πρόβλημα για το οποίο θα φταίει ο Τσακαλώτος:Αυτό που ο μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται σαν "ευημερία" είναι πόσο καλά περνάει.  Ο άρτος και τα θεάματα.  Κανείς δεν κοιτάει από τι χρηματοδοτείται η καλοπέραση.  Στις αρχές της Κυβέρνησης Σημίτη, όταν φάνηκε ότι θα μπούμε στο ευρώ, και θα καταργηθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι απεχθείς υποτιμήσεις, μπήκαν στην Ελλάδα πολλά λεφτά, κυρίως Ελλήνων (που τα είχαν βγάλει έξω), αλλά και πονηρών θεσμικών επενδυτών, μερικοί από τους οποίους μπήκαν παρέα με μερικούς σοφιστικέ Έλληνες. Έτσι στήθηκε η φούσκα του ΧΑΑ που έφαγε όχι μόνο τα λεφτά των ηλιθίων που έκαναν το λάθος να τα φέρουν μέσα, αλλά και ένα σωρό φουκαράδων που πίστεψαν τους απατεώνες της 18ης Μαρτίου του 2000.  Μόνο ο Μάνος, γκρίνιαξε τότε, και λίγο και ο Έβερτ.  Σιγά μην χαλούσε κανείς την δουλειά... Ένας-δύο ντόπιοι θεσμικοί που αντέδρασαν (χώνοντας μετοχές στα αεροπλανάκια) εξαφανίστηκαν και κανείς δεν του έχει ξανακούσει έκτοτε. Αντιθέτως, αυτοί που έστησαν τα αεροπλανάκια είναι ακόμη εκλεκτοί υποστηρικτές της ελεύθερης τηλεόρασης. Από μία κυνική άποψη, η φούσκα ήταν ο "ελεύθερος και αναίμακτος τρόπος" να μαζευτεί ρευστότητα, μόνο που δεν πήγε σε επενδύσεις, αλλά σε άλλες τσέπες (μέσω ΣΔΙΤ). Ο ρόλος της "Ζήμενς" σε όλα αυτά δεν είναι του παρόντος. Η Ζήμενς δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο να πουλάει ...υποδομές.  Ενδιαφέρεται πάρα πολύ. Οι υποδομές κάνουν καλό. Με δανεικά.

ΔΕΝ φταίει ο Παπαντωνίου για την φούσκα.  Ούτε ο Χριστοδουλάκης φταίει που πήρε η, σε χρεοκοπία,  HDW τα συμβόλαια για τα υποβρύχια του Σκαραμαγκά. ΔΕΝ φταίει ο Αλογοσκούφης που έδωσε τον ΟΤΕ μία ωραία ήσυχη νύχτα -- η δουλειά ήταν στημένη από πιο παλιά. Ούτε  που κατέρρευσε η διεθνής αγορά σε πρωτοφανές κραχ το 2008. Δεν ξέρω ποιος φταίει που καιγόταν η Αθήνα επί 1-1,5 μήνα εκείνο τον Δεκέμβρη.  Ο Αλογοσκούφης δεν έκανε πολλά άλλα, ούτε ο Παπαθανασίου, μόνο ο Σημίτης κάτι είπε περί ανάγκης ΔΝΤ, και ο Καραμανλής, προς τιμήν του είπε στην ΔΕΘ του 2009 "μάγκες έρχονται δύσκολα".

ΔΕΝ φταίει ο Παπακωνσταντίνου που μπήκαμε σε εκκαθάριση εν λειτουργία, ούτε φταίνε οι βουλευτές που την ψήφισαν χωρίς να την έχουν ...διαβάσει.  ΔΕΝ φταίει ο Στουρνάρας. ΔΕΝ φταίει ο Χαρδούβελης.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ.  Φταίει ο Βαρουφάκης που είπε ότι δεν έχει νόημα να κόψει άλλο μισθούς και συντάξεις, αν δεν γίνει στο πλαίσιο μια συνολικής ρύθμισης. Πράκτορας των Αμερικάνων που λένε στους Γερμανούς:  "Δεν γίνεται να εξάγετε το 25% του ΑΕΠ σας στην υπόλοιπη Ευρώπη χωρίς να την διαλύσετε".   "Δεν γίνετε να στύψετε άλλο μια διαλυμένη χώρα". "Η λύση είναι λιγάκι σαν αυτή που εφαρμόστηκε σε εσάς το 1953, λίγη διαγραφή και άντε νέα προσπάθεια".  Δεν θα υπάρξει ΑΕΠ χωρίς ανάπτυξη". 
Επαναστατικά, κομμουνιστικά πράγματα.

Αν η λεγόμενη "αστική τάξη" του 1960, είχε διαχειριστεί λόγο πιο κομψά τους ...φτωχούς, ίσως θα ήταν καλύτερα. Ίσως και αν οι, κατά βάση οικογενειακές, επιχειρήσεις πρόσεχαν το θέμα της διαδοχής.  Αλλά η τράπουλα ήταν σημαδεμένη: Η μέν αστική τάξη ήταν (στα μάτια των φτωχών) λούσα και η μεγάλη ζωή (και μην μας ενοχλείτε), η δε ΕΣΣΔ χρησιμοποίησε τους φτωχούς πολύ αποτελεσματικά.

Η απορία βέβαια είναι εάν θα ήταν καλύτερα εάν ο Μητσοτάκης δεν είχε ρίξει τότε τον Παπανδρέου, εάν δηλαδή οι φτωχοί θα ήταν πιο διαχειρίσιμοι με Παπανδρέου, αντί να χρειαστεί Χούντα. Η Χούντα καταπίεσε φτωχούς που ήταν λίγο της ΕΕΣΔ, αλλά η Χούντα θα τα κατάφερνε εάν δεν ήταν το Μεσανατολικό και η Κύπρος. Τρέχα γύρευε... Εάν ο Σαμαράς δεν είχε ρίξει τον Μητσοτάκη, εάν ο Παπαδήμος είχε συμπεριφερθεί σαν Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδος, εάν εάν εάν. Εάν η γιαγιά μου είχε ρόδες...

Ο Τσίπρας φταίει για τα πάντα. Αλλά δεν φταίει που οι Τράπεζες, μετά από 9-10 χρόνια καρτέλ κάτω από τις φούστες της Εθνικής, φαλίρισαν το 2008.  Ούτε φταίει που δεν είχαμε την τελευταία δόση του ΔΝΤ.  Δεν είδα κανέναν να λέει "να πάρε να μαζέψεις 1,5 δις"...
Ούτε έχω δει μαζικά συλλαλητήρια κατά των ...ΑΠΕ (στις οποίες δίνουμε 1,7 δις ετησίως. Ο Σκάει δεν σας λέει ότι οι ΑΠΕ είναι καλές και ο Τσίπρας κακός?

Σας ενοχλεί που ο Τσίπρας δεν διαχειρίζεται τους ψηφοφόρους του όπως θα θέλατε... Αυτό σας ενοχλεί. Και σας τρελαίνει που μοιάζει να έχει Αμερικάνικη (και όχι Σοβιετική) στήριξη....