Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Τι θα φάμε;Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αλέξανδρος Γιώτης
Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 40΄

Υλικά (μεζές για 4 άτομα)

50 ml ελαιόλαδο
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους του 1 εκ.
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα, κατά προτίμηση καπνιστή (θα τη βρούμε σε μπαχαράδικα)
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, καλά στραγγισμένα και χοντροκομμένα (φυλάμε το χυμό τους στο ψυγείο, για άλλη συνταγή)
300 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, χοντροτριμμένη
Διαδικασία

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε για 2 - 3 λεπτά τους κύβους κοτόπουλου και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.

Προσθέτουμε πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και την πάπρικα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ντοματάκια.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα φέτας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να χυλώσει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Τι πίνουμε: Μια δροσερή ήπια ρετσίνα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr