Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Τι θα φάμε σήμα;φασόλια Πρεσπών πλακί

μετά την κρεατογαφία του Πάσχα νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο!!!
Υπέροχοι,γεμάτοι γεύση!
Δεν χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης για να μαγειρευτούν.
Μόνο να τους προσαρμόσουμε στα δικά μας γούστα και θα μας  ξεπληρώσουν στο ακέραιο τις προσδοκίες του ουρανίσκου.
Ας δούμε τα υλικά...
Υλικά
500γρ. Φασόλια γίγαντες Πρεσπών (μαύροι)
1 ματσάκι καυκαλήθρα (πλυμμένο και κομμένο)
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες ψιλές
1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι ,πιπέρι κατά βούληση
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε βαθύ μπωλ με νερό μουλιάζουμε τα φασόλια για 8-10 ώρες.
Αφού μουλιάσουν τα ξεπλένουμε και σε κατσαρόλα τα βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.
Αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητος 10 λεπτά.
Αφού βράσουν οι γίγαντες τους  βάζουμε σε βαθύ ταψί μαζί με όλα τα υλικά,τα οποία έχουμε επεξεργαστεί αναλόγως.
Προσθέτουμε νερό,ίσα ίσα να σκεπαστούν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά η μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί.
Να έχουν μελώσει.
Σερβίρονται ζεστοί η σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ως κύριο πιάτο ή και σαν μεζές.
Μικρά tips
Πάντα μου άρεσε να δίνω ξεχωριστή νότα στα πιάτα.
Ο λόγος που δεν βάζω σέλινο και καρότο στους γίγαντες είναι ότι δεν θέλω να έχουν την γεύση της φασολάδας.
Η καυκαλήθρα δίνει εξαιρετικό άρωμα στο συγκεκριμένο πιάτο.
Μην την φοβηθείτε.
Καλή επιτυχία!
~~~~~~~~~~~
το διάβασα στο:marascookrevolution.blogspot.gr