Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

muffins με γιαούρτι και λεμόνι

ένα ελαφρύ και πάνγευστο γλυκάκι για να μην βαρύνουμε περισσότερο το πεπτικό μας σύστημα τώρα το Πάσχα!!!
έχει αναρτηθεί στις 12 Ιουνίου το 2010 στο alittleofinspiration
Είναι περιττό να πω πόσο μου αρέσει η γεύση του λεμονιού!
Αυτή η φρεσκάδα και η καθαρότητα του αφήνει στον ουρανίσκο είναι μοναδική.
Αχ..
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω muffins με λεμόνι και γιαούρτι(να σημειωθεί οτι με το γιαούρτι δεν τα πάμε και πολύ καλά αλλά καμουφλάρεται καλά σε αυτή την συνταγή)!
Η συνταγή είναι ένα mix από συνταγές που βρήκα στο διαδίκτυο και προσαρμοσμένη στη δική μου γεύση!
Χρησιμοποίησα:
1 βιτάμ(θερμοκρασία δωματίου)
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ. 2% λιπαρά)
1 κούπα ζάχαρη (κ λίγο παραπάνω αν το θέλεις να γλυκίζει παραπάνω)
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(αν κρατήσεις και μια κουταλιά θα είναι καλύτερα-πιο αφράτο δηλαδή)
1/2 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού κ το χυμό του!
1 βανίλια
Διαδικασία:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψει(δεν θέλει πάρα πολύ)
Προσθέτω και τα αυγά και συνεχίζω για λίγο ακόμα
Στη συνέχεια κλείνω το μίξερ και συνεχίζω προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά και αναδεύοντας με κουτάλα!
Βάζω το μείγμα σε χάρτινες θήκες και τις τοποθετώ στο ειδικό ταψάκι(μεγάλη ευκολία αφού περιορίζονται αυτά που θα πρέπει να πλύνω)!
Για 25-30 λεπτά στους 170-180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) και έτοιμα!!
Θα μυρίσει το σπίτι λεμονάκι!
Βγαίνουν περίπου 24 κομμάτια!