Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

5 φυτά και λουλούδια που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου μας

από το Δημοτικό ακόμα μαθαίνουμε πως το οξυγόνο είναι ζωή,αλλά
και ότι τα φυτά δεν πρέπει να μπαίνουν στο υπνοδωμάτιο γιατί το βράδυ αναπνέουν το οξυγόνο και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα.
Η αλήθεια είναι ότι μια γλάστρα λεβάντας δεν πρόκειται να σε οδηγήσει σε ασφυξία, ίσα- ίσα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα εξαιτίας του ηρεμιστικού αρώματός της.
Παρακάτω θα βρεις άλλα 4 φυτά και λουλούδια που μπορείς να βάλεις άφοβα στο δωμάτιό σου, αφενός γιατί θα φρεσκάρουν τον αέρα και αφετέρου γιατί θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.
Σανσεβιέρια
σανσεβιέρια ή αλλιώς Sansevieria trifasciata είναι ένα πάρα πολύ όμορφο και φιλικό φυτό
σύμφωνα με έρευνα της NASA είναι το πιο κατάλληλο για το υπνοδωμάτιό μας, γιατί καθαρίζει τον αέρα από τις τοξίνες, και το βασικότερο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και φως για να επιβιώσει.
αναπτύσσεται καλά στον ήλιο,σε μερική σκιά, ακόμα και στη σκιά .
Λεβάντα
οι χαλαρωτικές ιδιότητες της λεβάντας, και πιο συγκεκριμένα το λεπτό και φινετσάτο άρωμά της είναι στους περισσόυτερους από εμάς γνωστά.
εκτός από την απξηραμένη της μορφή και σε μορφή κεριών τη λεβάντα μπορούμε να την έχουμε και στην γλάστρα μας
η λεβάντα στην γλάστρα εκπέμπει πιο έντονη και πιο φρέσκια μυρωδιά, η οποία μεταφράζεται σε υψηλότερο βαθμό χαλάρωσης και ηρεμίας,προσφέροντάς μας ένα ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο
την έχουμε σε φωτεινό σημείο και δεν ξεχνάμε να την ποτίζουμε συχνά.
Σπαθίφυλλο
το συγκεκριμένο φυτό,είναι ιδανικό φυτό για το υπνοδωμάτιό,γιατί όπως και η σανσεβιέρια φιλτράρει τον αέρα απομακρύνοντας τοξίνες και άλλα επιβλαβή χημικά που υπάρχουν στο χώρο,έτσι έχουμε καθαρό αέρα στο δωμάτιο και καλύτερο ύπνο,το σπαθίφυλλο είναι ένας φυσικός "καθαριστής του αέρα"
το σπαθίφυλλο αναπτύσσεται καλύτερα σε μερική σκιά, μακριά από τον ισχυρό ήλιο.
το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι συχνό πότισμα - το έδαφος πρέπει να είναι συνεχώς υγρό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
Γαρδένια
η γαρδένια αξίζει μια θέση στο σπίτι μας και συγκεκριμένα στο υπνοδωμάτιο γιατί το άρωμά της, σύμφωνα με έρευνα, έχει την ίδια επίδραση με ηρεμιστικά χάπια.
το πιο σημαντικό πράγμα για την γαρδένια είναι να θυμόμαστε ότι απαιτεί πολύ φως.
πρέπει να την έχουμε ή κοντά στην μπαλκονόπορτα ή σε μια θέση κοντά στο παράθυρο, αλλά όχι απευθείας στον ήλιο
επίσης, πρέπει να την ποτίζουμε τακτικά,έτσι ώστε το έδαφος ήταν συνεχώς υγρό
Γιασεμί
όπως ακριβώς και η γαρδένια, το υπέροχο άρωμα του γιασεμιού διώχνει την ένταση και τον εκνευρισμό βοηθώντας να κοιμηθούμε ήρεμα
η ιδανική λύση θα ήταν να έχουμε έξω από την μπαλκονόπορτα του υπνοδωματίου μια γλάστρα με γιασεμί, ή ένα λουλουδιασμένο κλαδί στο βάζο μας!!!
καλό ύπνο
kobieta.gazeta.pl