Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

γλυκό κουταλιού φράουλα

Υλικά
1 kg φράουλες
600-800 γρ. ζάχαρη
χυμός 2 πορτοκαλιών
150 γρ. αμυγδαλόψιχα
3 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ τις φράουλες καθαρισμένες μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε ένά βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους.
Την άλλη μέρα βράζω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για 6 λεπτά και το αφήνω.
Την επόμενη μέρα θέλει άλλα δέκα λεπτά βράσιμο μόνο το σιρόπι για να δέσει και είναι έτοιμο. Στο τελείωμά του και έχοντας μόλις σβήσει το μάτι, ξαναρίχνω μέσα τις φραουλίτσες μου και το αφήνω να σταθεί πριν το βάλω σε βάζα αποστειρωμένα.
~~~~~~~~~~~~~
Ηταν η πρώτη συνταγή που δοκίμασα για γλυκό φράουλα και με ικανοποίησε απόλυτα.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Τώρα που έχει γεμίσει η αγορά φράουλες και βρίσκεις και ωραίες μικρούλες και όχι κάτι γαϊδούρια που κυκλοφορούσαν στην αρχή είναι ο  ιδανικός καιρός για να κάνεις το γλυκάκι αυτό το οποίο είναι ένα όνειρο από μόνο του αλλά και πάνω από γλυκά κρεμώδη, παγωτό, πανακότα...και τα συναφή!
Καλή επιτυχία!
~~~~~~~~~~~~~~
πηγή  πληροφόρησης: